Svar på Frågeställning

Hur fungerar det att programmerar till en iphone?

Till att börja vill jag säga att för att kunna programmera till just Iphone så måste man ha en Mac dator för att kunna skicka in spelen. Om man har en Mac så använder man sig av ett program som heter Xcode för att skicka in filerna till sin mobil.

Att programmera till Iphone fungerar väldigt bra efter att man har lyckats få så att mobilen kan ta emot information från Xcode. Något som var väldigt svårt att få till att fungera. Men efter att man har lyckats få det till att fungera så fungerar det faktiskt rätt bra att koda till mobiler.

Något som man inte kanske har tänkt på när det gäller mobiler är att det finns väldigt mycket avancerade saker som man kan använda sig av när man kodar till mobiler. Bara för att nämna några så kan man använda mobilens gyro(När man flyttar med att röra mobilen och inte med touchscreen) till att göra spel med. Sen kan man använda knappar/spakar som man programmerar dit på touchscreenen för att flytta/ändra föremål. Jag har med andra ord kommit fram till att man kan få många unika spelsätt med en mobil jämfört med vanliga fjärrkontroll/tangentbord.

På sidan: Steg för steg hur man ska komma igång med programmering för iphone tar det upp mycket hur man ska komma igång med sin iphone för att kunna programmera.

Något som jag upptäckte var väldigt svårt när det gäller programmeringen Var att det finns för lite tutroials på nätet om hur man programmerar mobilspel i C#.